*** Водещите вечерни новини на 8 юни ***   За изключително силна

...
*** Водещите вечерни новини на 8 юни ***
 
За изключително силна
Коментари Харесай

Водещите новини! Политическа и природна бури удариха София. Мирише на избори или на нещо друго?

*** Водещите вечерни вести на 8 юни ***

 

За извънредно мощна стихия, съпроводена с градушка, оповестиха читатли на Novini.bg. Стихията разразила към 18:00 часа.

В центъра на София е имало и градушка.

Дърво е паднало върху движеща се кола на  бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви " в посока НДК. В автомобила е имало две девойки, които са невредими.

За градушка оповестяват и поданици на столичния кв. " Люлин ".

Пороят бързо наводни улиците, тук-там са се образували тапи. Аварийните екипи на Столична община реагират на сигнали, свързани с проливния дъжд в София.

Общо 6 екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ реагират на сигнали вследствие на бурята и мощния дъжд. Към момента екипите са работили за отстраняването на 4 паднали клони и дървета в „ Орландовци “, усложнения в резултат завиряване на кв. “Орландовци “, ул. “Кукуш “ и бул. “Хр. Ботев “.

Затруднено придвижване по трамвайна линия №6 на бул. „ Ген. Н. Жеков “.

***

„ Причините, заради които нямаме място в тази коалиция и министрите ни през днешния ден напуснаха, са две - Македония и това, че няма пари в страната “.
~Слави Трифонов

***

Оказва се, че „ няма пари в страната “ е ето това: 

„ Има Такъв Народ изиска невиждано увеличение на бюджета на Министерство на регионалното развитие с 3 милиарда и 600 милиона, с цел да бъдат платени на същите тези компании, които в последните години бяха разследвани от министър Рашков за злоупотреби “. 

***

И какво излиза? 

Че превратът е бил заложен като eject бутон за катапулт и е било въпрос на време, на „ подобаващ миг “, когато на „ наш‘те хора “ им припари под г*за и я губернатор Мутрофана се възмути прекомерно, я ОПГ-тата се усетят без почва под краката, я на ченгетата им замирише на промяна… 

Ето ви и още една мозъчна дъвка за ликвидиране на времето:

Timeline: забраняваме на Лавров да лети над България… малко по-късно: eject бутона, „ към този момент няма да имате държавно управление “.

***

***

Той изясни и от кое място е тръгнал разривът с „ ИТН “. „ Нека да върнем календара обратно. Първият огромен проблем беше, когато отново от Министерство на регионалното развитие, от АПИ желаеха да похарчат 1 милиард и 100 милиона безотговорно. Първото наше счепкване пристигна тогава “.

Имаше риск, че Каримански нямаше да извърши ролята на същински гуверньор на Българска народна банка. Обадих се на Трифонов, с цел да предложат различен техен претендент. След този миг, Трифонов спря да си подвига телефона. Писахме СМС-и, опитвахме се да се обаждаме. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ министър-председателят Кирил Петков.

Премиерът е опитал да комуникира с ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, само че от него е получил отговор: „ Аз не съм оторизиран да приказвам с Вас “.

***

„ Вероятно всеки е желал да постави завършек на обединението, само че това не поставя завършек на мъката. Защото това, което липсваше в изявлението на господин Трифонов, е какво следва оттук насетне за страната. Не за нас, не за един или различен, които сме участници в тази непрекъсната драма. Какво следва? Тласкаме България към избори, към безпорядък, към ръководство с плаващи болшинства? “

***

Днес, на връх Световния ден на океаните, ще би трябвало да си напомним за какво ние не можем да имаме хубави неща. И не, отговорът не е единствено: корупцията. Веднъж да не е единствено тя…

***

В документа се отбелязва, че службата е завършила следствието си по градежа на 377 къщи за посетители, съфинансирани от Европейския фонд за развиване на селските райони и предлага на генералната дирекция за земеделско и селско развиване към Европейската комисия да бъдат възобновени 23 млн. евро.

***

„ Най-после мога да споделя, че моите свекъри основният равин на Москва Пинкас Голдшмит и Дара Голдшмит бяха подложени на напън да поддържат " специфичната интервенция " в Украйна и отхвърлиха ", сподели в свое известие в " Туитър " Авитал Чижик-Голдшмит. Чижик-Голдшмит, основана в Ню Йорк журналистка, сподели че Пинкас Голдшмит е отлетял за Унгария две седмици след началото на нашествието на 24 февруари, занимавал се е с набиране на средства за бежанци в Източна Европа, след което отпътувал към Израел.

***

***

Матю Макконъхи е израснал в Ювалди. Той се изрече на фона на изказване на демократите в Сената на Съединени американски щати, че са окуражени от диалозите с републиканските си сътрудници за промени в законодателството за оръжията. Те обаче предизвестиха, че при компромис няма да бъде реализирано ограничение на насилието с огнестрелни оръжия, каквото съгласно тях е належащо.

Макконъхи съобщи, че е посетил Белия дом, с цел да се опита да способства за реализиране на тази цел. Коментарите му обаче се чака да окажат едва въздействие, добавя Българска телеграфна агенция.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР